Kuidas päkapikule Facebookis kirjutada?

Jõulude ajal on tavaks teha oma kallitele inimestele kingitusi. Olgugi, et kingituste valik ja kättesaadavus on suurem kui kunagi varem, valitseb lähisugulaste ja sõprade seas endiselt kimbatus, MIDA ometi kinkida. Igas linna otsas korraldatakse spetsiaalseid jõulumüüke, kus kingijahtijad palavikuliselt otsivad erilist kingitust, millega lähedasele rõõmu valmistada. Ja ometigi võib juhtuda, et kingisaaja kirtsutab (vähemalt sisemiselt) saadud kingi peale nina.

Lastel on õnneks lihtsam. Neil käivad päkapikud ja päkapikkudele saab kirjutada - vanamoodsalt pliiatsi ja paberiga ja kirjakese sussi sisse peita - palun too mulle üllatusmuna või mudelauto või nukumaja. Või too mulle need kõik korraga. Iga kink teeb lapsele rõõmu ja ka päkapikk ei pea üleliia stressama. Geniaalne ja ka 21. sajandil toimiv skeem.

event cover 3.jpg

Aga miks siis täiskasvanud päkapikkudele ei kirjuta? Kas oleme selle armsa, elevust kaasatoova traditsiooni unustanud või me ei tea, kuhu kirja saata? Õnneks me teame vastust: Päkapikud on vahepeal digimuundunud digipäkapikkudeks ja nad liiguvad seal, kus on inimesed. Kirjutage päkapikkudele, aga mitte pliiatsi ja paberiga, vaid nagu tänaüpäeval kombeks - elektroonselt ja Facebookis -ning päästke oma lähedased jõulueelsest kingistressist ning ennast tarbetute kinkide kogumisest.

Ettevõtmist “Kiri päkapikule: Kingi mulle jõuludeks Eesti disaini” veab Yaga.ee koostöös Eesti disainerite ja edasimüüjatega ning kirjaga päkapikule on oodatud ühinema kõik, kes soovivad oma kingikotist leida Eesti disaini ja kõik, kes ise Eesti disaini toodavad või edasi müüvad.